Елена Динева, жената до Васил Божков, излиза на свобода срещу парична

...
Елена Динева, жената до Васил Божков, излиза на свобода срещу парична
Коментари Харесай

Спецсъдът пусна от ареста жената до Васил Божков

Елена Динева, дамата до Васил Божков, излиза на независимост против парична гаранция от 750 000 лв.. Специализираният углавен съд одобри, че е налице обосновано съмнение за осъществените от Динева закононарушения, в които тя е упрекната, само че счита, че в случай че бъде удължено още задържането й под стража, това би било голословна принуда по отношение на нея. 

Според юристите, Елена Динева е арестувана просто тъй като е брачна половинка на Васил Божков. Според обвиняването обаче, до задържането се е стигнало, защото тя дружно с Божков и 9 други участници в проведена незаконна група е правила редица закононарушения - противозаконна търговия с културни полезности, укриване на налози, финансови закононарушения и други сходни.

Решението не е дефинитивно. От прокуратурата оповестиха, че ще стачкуват пред по-горната инстанция. Адвокатите на Динева пък ще апелират това определение, тъй като всички парцели и сметки на Динева са запорирани и тя не можела да си разреши толкоз висока гаранция. Адвокат Людмил Рангелов обаче не уточни каква гаранция би могла да си разреши тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР